Το δυσκολότερο μέρος της λειτουργίας του τζακιού, της ξυλόσομπας ή της ψησταριάς είναι το άναμμα. Για να ανάψουμε το τζάκι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε φυσικό προσάναμμα όπως ψιλά κλαδιά, κουκουνάρια, ξερά φύλλα ή δαδιά. Τα χημικά προσανάμματα είναι πιο ρυπογόνα για την ατμόσφαιρα, επιβαρύνοντάς την με καυσαέρια.

Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε σαν προσάναμμα για το τζάκι ή την ξυλόσομπα κομμάτια από εφημερίδες, μεταχειρισμένες χαρτοπετσέτες, βαμβάκι βουτηγμένο σε τηγανισμένο λάδι, παλιά κεριά κλπ. Τα υλικά αυτά θα πρέπει φυσικά να χρησιμοποιούνται με μέτρο για να υποβοηθήσουν το άναμμα της φωτιάς στα δαδιά ή στα ψιλά κλαδιά.

Για να ανάψουμε το τζάκι τοποθετούμε δύο ή τρία μεγάλα κούτσουρα σχηματίζοντας μια πυραμίδα. Στο κενό που σχηματίζεται μπορούμε να τοποθετήσουμε τα δαδιά, ή άλλα φυσικά προσανάμματα με τον ίδιο τρόπο. Στο κέντρο τοποθετούμε ένα αναμμένο δαδί, ή φύλλο εφημερίδας που στη συνέχεια ανάβει τα υπόλοιπα. Καθώς καίγεται το προσάναμμα και ανεβαίνει η θερμοκρασία, παίρνουν φωτιά και τα μεγάλα κούτσουρα.


Φυσικά προσανάμματα (δαδιά) άριστης ποιότητας


Τα φυσικά προσανάμματα που θα χρησιμοποιήσετε για το τζάκι ή την ξυλόσομπά σας θα πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας, να μην έχουν υγρασία και να είναι από ξύλο που αναφλέγεται εύκολα.

Διαθέτουμε προσανάμματα από διάφορα είδη ξύλου όπως δρυ, πεύκο κλπ., άριστης ποιότητας. Τα διατηρούμε σε στεγασμένους αποθηκευτικούς χώρους για να μην βρέχονται και τα φέρνουμε στο χώρο σας συσκευασμένα ή χύμα.

Αγοράστε καυσόξυλα και φυσικά προσανάμματα για τζάκια και ξυλόσομπες σε πολύ οικονομικές τιμές. Η ευκολία την οποία θα λειτουργείτε το τζάκι ή τη ξυλόσομπά με προσάναμμα υψηλής ποιότητας θα σας εκπλήξει.