Τα καυσόξυλα από πεύκο είναι επίσης πολύ διαδεδομένα στην Ελληνική αγορά καθώς το πεύκο είναι δέντρο αυτοφυές και συναντάται άφθονα στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας (κυρίως κοντά στη θάλασσα). Δεν είναι τόσο περιζήτητο όσο το ξύλο ελιάς η το ξύλο οξιάς η δρυός, πολλοί όμως το προτιμούν για τις συγκεκριμένες ιδιότητές του.

Το ξύλο του πεύκου είναι ξερό, μυρίζει ωραία και αναφλέγεται πολύ εύκολα γιατί περιέχει το ρετσίνι που είναι εύφλεκτη ουσία. Σε αντίθεση με το ξύλο ελιάς δεν αργούμε να έχουμε μια δυνατή φλόγα που όμως δεν διαρκεί τόσο πολύ.


Χρήση των καυσόξυλων πεύκου

Είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιούμε τo ξύλο πεύκου για τζάκι μόνο του, αντίθετα με τα ξύλο ελιάς, οξιάς ή δρυός, αλλά ανακατεμένο με άλλα ξύλα. Μπορούμε να το χρησιμοποιούμε κυρίως για το άναμμα του τζακιού, χρησιμοποιώντας ένα ή δύο κούτσουρα πεύκου μαζί με ψιλά κλαδιά ή δαδιά, μέχρι να δημιουργηθεί μια μεγάλη φλόγα. Τότε προσθέτουμε χοντρά κούτσουρα από ξύλο ελιάς, οξιάς ή δρυός, και η φωτιά μας διατηρείται για ώρες.

Το μειονέκτημα του ξύλου για τζάκι από πεύκο είναι ότι καίγεται γρήγορα, πετάει σπίθες και γεμίζει την καμινάδα του τζακιού με πίσσα. Γι αυτό καλό είναι να αποφεύγεται η μεγάλη χρήση καυσόξυλων από πεύκο, παρά μόνο αν γνωρίζουμε με ποιο τρόπο θα τα χρησιμοποιήσουμε.


Καυσόξυλα πεύκου τιμές

Το ξύλο πεύκου είναι από τα φθηνότερα καυσόξυλα. Η τιμή του κυμαίνεται γύρω στα 90-100 Ευρώ ανά χωρικό κυβικό μέτρο, όταν η τιμή του ξύλου ελιάς για παράδειγμα είναι γύρω στα 120 Ευρώ και της οξιάς ή της δρυός γύρω στα 110 Ευρώ ανά χωρικό κυβικό μέτρο. Και πάλι, φυσικά, η τιμή των καυσόξυλων από πεύκο διαφέρει από περιοχή σε περιοχή και είναι χαμηλότερη στην επαρχία.

Εμείς διαθέτουμε ξύλα για τζάκι από πεύκο Ελληνικά και ξένα σε πολύ οικονομικές τιμές. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε μαζί με άλλου είδους ξύλα για τζάκι της αρεσκείας σας, όπως ελιά, οξιά ή δρυ και να έχετε όλο το χειμώνα άφθονη και οικονομική θέρμανση.