Τα τελευταία χρόνια, οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας, έχουν στρέψει στην λύση της θέρμανσης από το πετρέλαιο στα καυσόξυλα για τζάκια και σόμπες. Όλο και περισσότερα νοικοκυριά επιλέγουν να εγκαταστήσουν ένα τζάκι, συμβατικό ή ενεργειακό, μια ξυλόσομπα ή ένα λέβητα ξύλου και να προμηθεύονται καυσόξυλα, μπριγκέτες ή pellet για να θερμανθούν. Τα καυσόξυλα είναι από διάφορα είδη δέντρων όπως, πεύκο, έλατο, δρυς, οξιά, ελιά, πουρνάρι κ.α. Αν και οι ξυλόσομπες και οι λέβητες ξύλου, από πλευράς θερμικής απόδοσης υπερέχουν κατά πολύ, η προτίμηση για θέρμανση βρίσκεται στο τζάκι, ενεργειακό ή συμβατικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν η απόδοση του συμβατικού τζακιού βρίσκεται στο 10-15%, η αντίστοιχη απόδοση της ξυλόσομπας βρίσκεται περίπου στο 70%. Επιπλέον τα μπουριά της σόμπας μπορούν να περάσουν από ολόκληρο το σπίτι και να το θερμάνουν. Παρόλα αυτά, η θαλπωρή που προσφέρει ένα τζάκι, του δίνει προβάδισμα σε σχέση με τα υπόλοιπα, αν και αυτή η ισορροπία προϊόντος του χρόνου μεταβάλλεται υπέρ των αποδοτικότερων θερμικά λύσεων. Στην Αθήνα όμως και τα προάστια, η λύση του τζακιού, συμβατικού ή ενεργειακού υπερτερεί σε σχέση με τις υπόλοιπες λύσεις.

Σημασία πάντως έχει ότι είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο, η επιλογή των καυσόξυλων έχει ανοδική τάση σήμερα. Η τιμές βέβαια για καυσόξυλα στην Αθήνα και στα προάστια είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα αυξημένες σε σχέση με τις τιμές στην επαρχία, ίσως και διπλάσιες ενίοτε. Ακόμα όμως κι έτσι η λύση της θέρμανσης με καυσόξυλα, πέλλετς ή μπριγκέτες, παραμένει η πιο φθηνή λύση.

Σημαντικό ως εκ τούτου είναι η σωστή επιλογή της ξυλόσομπας, του λέβητα ή του τζακιού για την επαρκή θέρμανση ενός χώρου, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Θα πρέπει επίσης να επιλεχθούν κατάλληλα καυσόξυλα για την βέλτιστη απόδοση στη θέρμανση. Στην Αθήνα και τις γύρω περιοχές, επειδή οι μάντρες καυσόξυλων είναι πάρα πολλές, μπορούν να βρεθούν και καλά ξύλα, αλλά και υπεύθυνες πληροφορίες γι αυτά. Και λέγοντας κατάλληλα καυσόξυλα αφενός εννοούμε ξύλα με τη σωστή, χαμηλή, περιεκτικότητα σε υγρασία και αφετέρου, το προφανές, τα κατάλληλα είδη καυσόξυλων. Είναι γνωστό ότι τα ξύλα όταν κόβονται, η περιεκτικότητα σε υγρασία βρίσκεται στο 50-100%. Η δε επιθυμητή υγρασία ώστε να θεωρούνται τα ξύλα στεγνά ή ξερά είναι 7-12%. Και ο χρόνος για να στεγνώσουν τα ξύλα αφού κοπούν είναι από 8 μήνες έως 2 χρόνια. Επίσης ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για την απόδοση ενός τζακιού ή μιας ξυλόσομπας, είναι να καίγονται τα ξύλα με τη σωστή σειρά. Πρώτα ξεκινάει η καύση με τα ελαφριά ξύλα και από κωνοφόρα, όπως πεύκο, έλατο ή πουρνάρι, κουμαριά ή σκίνο και στη συνέχεια, αφού η θερμοκρασία στο τζάκι ανέβει, τοποθετούμε τα πυκνότερα και βαρύτερα ξύλα όπως οξιά δρυ και ελιά.

Πώληση ξύλων για σόμπες και τζάκια στην Αθήνα

Τα σημεία πώλησης καυσόξυλων στην Αττική και περισσότερο στην Αθήνα και τα προάστια είναι πάρα πολλά, πολύ μεγάλη ποικιλία στις τιμές και τις ποιότητες των καυσόξυλων. Μπορεί κάποιος στις μάντρες της Αθήνας και των προαστίων αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, να βρεί ελληνικά καυσόξυλα αλλά και καυσόξυλα από Βουλγαρία Ρουμανία ή Αλβανία σε εξαιρετικά φθηνές τιμές. Τα ελαφριά ξύλα, όπως το έλατο, το πεύκο, λόγω και της μέτρησης που ισχύει τα τελευταία χρόνια με το κυβικό, έχουν χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τα βαρύτερα ξύλα όπως η δρυς, η οξιά, η ελιά και το πουρνάρι που κοστολογούνται ακριβότερα. Οι μπριγκέτες και τα πέλετ έχουν από κατασκευής τους την κατάλληλη υγρασία και σχετικά σταθερές τιμές. Η δοκιμή για την ποιότητα των καυσόξυλων δεν είναι δύσκολη, αφού και στον ιστότοπο αυτό, δίνουμε πληροφορίες για τους τρόπους ελέγχου της ποιότητας των καυσόξυλων.

Στο kafsoxyla.com, σε συνεργασία με διαπιστευμένους και πλήρως αξιόπιστους προμηθευτές καυσόξυλων, δοκιμασμένους για χρόνια, μπορεί να σας προμηθεύσει κάθε είδους καυσόξυλα και μπριγκέτες ή pellets για λέβητα τζάκι, σόμπα, σε πολύ φθηνές τιμές. H γνώση της αγοράς και η εμπειρία μας, μας δίνουν τη δυνατότητα επιλογής πολύ καλής ποιότητας στα καυσόξυλα. Με το αίσθημα ευθύνης που μας διακατέχει, κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε οι συνεργασίες μας να σας εξασφαλίζουν ποιοτικά και στεγνά καυσόξυλα από επιδιώκουμε οι συνεργασίες μας να εξασφαλίσουν για εσάς εγγυημένα στεγνά καυσόξυλα από πεύκο, δρυ, οξιά, πουρνάρι έλατο, ελιά και σε εξαιρετική ποιότητα. Προμηθεύουμε καυσόξυλα σε όλη την Αττική, την Αθήνα αλλά και σε μεγάλους Δήμους της Αθήνας όπως Περιστέρι, Αιγάλεω, Αχαρναί, και αλλού. Σας εγγυόμαστε τη θέρμανση του χώρου σας, τη θαλπωρή και τη ζεστασιά με τη μεγαλύτερη δυνατή οικονομία.