Η Ελλάδα είναι μια μικρή ορεινή χώρα με έκταση 132.000 τετρ. χλμ. περίπου. Η συνολική της δασοκάλυψη φθάνει στο 64 %. Από τη συνολική δασοκάλυψη, το 25,4 % καλύπτεται από δάση , το 25 % από άλλες δασικές εκτάσεις και το 13,6 % από δασικούς βοσκοτόπους. Η βλάστης στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί από τη μορφολογία του εδάφους δηλαδή το ανάγλυφο, το κλίμα, και το υπέδαφος. Η ποικιλία στη μορφολογία καθώς και η ποικιλία στο κλίμα που εκτείνεται από το υποτροπικό στο αλπικό, ευνόησαν την ανάπτυξη πλούσιας χλωρίδας. Στην Ευρώπη, η Ελλάδα είναι η 2η χώρα σε ποικιλία φυτών με 5800 ως 6000 είδη. Την πρώτη θέση έχει η Ιβηρική Χερσόνησος.

Από αυτά τα 6000 περίπου είδη, το 13% είναι ενδημικά φυτά, δηλαδή φύονται μόνο στην Ελλάδα και πουθενά αλλού στον κόσμο. Αν και είναι ορεινή χώρα η Ελλάδα, οι δασικές της εκτάσεις είναι αρκετά περιορισμένες και αυτό οφείλεται στις εκχερσώσεις, την ανάπτυξη της γεωργίας, την ανεξέλεγκτη και έντονη υλοτόμηση για καυσόξυλα, την έντονη βόσκηση και οπωσδήποτε τις πυρκαγιές.

Στα είδη της ελληνικής χλωρίδας που φύονται στις δασικές κυρίως εκτάσεις, μεγάλη εξάπλωση έχουν τα λεγόμενα αείφυλλα και σκληρόφυλλα φυτά όπως ο σκίνος, η κουμαριά, το πουρνάρι, η αγριελιά, η μυρτιά, η χαρουπιά, τα ρείκια. Επίσης σ’ αυτές τις κατηγορίες φυτών και δέντρων όπως η δάφνη, η άρκευθος, η κουτσουπιά, το αγριοκυπαρίσσι, και άλλα φυτά μικρότερα ή μεγαλύτερα. Πολλά από αυτά τα είδη φυτών και δέντρων κόβονται και προωθούνται στην αγορά ως καυσόξυλα.

Ένα μεγάλο μέρος των δασών στην Ελλάδα καλύπτεται από κωνοφόρα δέντρα. Τα κωνοφόρα δέντρα των ελληνικών δασών συμμετέχουν και αυτά στην προγραμματισμένη υλοτομία και διοχετεύονται στην αγορά ως καυσόξυλα για τα τζάκια. Μεγάλες ποσότητες από τα υπολείμματα της υλοτομίας ανακυκλώνονται για την κατασκευή πέλετ, ένα καύσιμο για τζάκια που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις μέρες μας, λόγω της οικολογικής ευαισθησίας που αναπτύσσεται, αλλά και της ανάγκης για εξοικονόμηση ενέργειας. Η χαλέπιος πεύκη είναι πολύ συχνά συναντώμενη στην Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τη Χαλκιδική και τα Ιόνια νησιά. Η τραχεία πεύκη ή αλλιώς θρασίτικο πεύκο, που έχει μεγάλη ανθεκτικότητα στο κρύο, την ξηρασία και τους ανέμους, φύεται σε περιοχές της Ελλάδας όπως η Κρήτη, η Θράκη, τη Θάσο, τα νησιά του Αιγαίου και ένα τμήμα της Χαλκιδικής.

Σε άλλες περιοχές και περισσότερο σε αργιλώδη εδάφη, όπως στη Νάξο, τη Σκιάθο, τη Δ. Πελοπόννησο, το Μαραθώνα και τμήμα της χερσονήσου του Άθω, συναντάμε τα δάση κουκουναριάς, με το ξύλο της να έχει ιδιαίτερη προτίμηση για ξύλα τζακιών, λόγω της υψηλής θερμικής απόδοσης. Ενώ στα μεγάλα υψόμετρα των βουνών της Ελλάδας, συναντάμε το έλατο και την ερυθρελάτη. Η προγραμματισμένη υλοτομία έχει συμπεριλάβει και αυτά τα δέντρα για κοπή και παραγωγή καυσόξυλων για τζάκια ξυλόσομπες και λέβητες.

Στην Κρήτη, τη Ρόδο, τη Σάμο και τη Σάμη, συναντάμε δάση κυπαρσσιού. Ο κέδρος με τα διάφορα είδη του συναντάται με αφθονία στα δάση της Ελλάδας και επίσης χρησιμοποιείται για καυσόξυλα σε τζάκια και ξυλόσομπες. Κάποια είδη όπως ο κέδρος ο μακρόκαρπος, φύεται σε αμμώδης παραλιακές περιοχές νησιών του Αιγαίου, όπως η Γαύδος, η Κρήτη και η Ελαφόνησος.

Στα ελληνικά δάση επίσης συναντάμε εκτός από κωνοφόρα δέντρα και άλλα ψηλά δέντρα όπως τα πλατύφυλλα, οξιές, δρυς, καστανιές, καρυδιές και ακόμα δέντρα όπως οι ακακίες σε διάφορες ποικιλίες στο δάση με μεγάλο υψόμετρο, σε περιοχές όπως Ξάνθη, Κοζάνη, Καστοριά, Δράμα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Σέρρες, Βέροια, Τρίκαλα, Λαμία, Θεσσαλονίκη και χαμηλότερα στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της τιμής του πετρελαίου, η θέρμανση με τζάκια και ξυλόσομπες, έχει ενταθεί κυρίως στις αστικές περιοχές, αφού στην επαρχία, πάντοτε ήταν έντονη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η υλοτομική δραστηριότητα στην Ελλάδα να είναι έντονη, σε ανησυχητικό σημείο πολλές φορές, και η κοπή δέντρων δεν περιορίζεται μόνο στην προγραμματισμένη υλοτομία. Επίσης οι διακυμάνσεις στις τιμές είναι πολύ μεγάλες και μάλιστα δεν είναι σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Αυτό ευνοεί αφενός την παράνομη υλοτομία και αφετέρου, την κυκλοφορία στην αγορά φθηνών καυσόξυλων από άλλες χώρες όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και άλλες και με πιθανότητα οι ποιότητες κάποιες φορές λόγω αδυναμίας ελέγχου, να μην είναι οι καλύτερες.

Φθηνά ξύλα άριστης ποιότητας από την Ελλάδα για τζάκια και σόμπες

Αν και οι τιμές των καυσόξυλων στην Ελλάδα έχουν έντονες διακυμάνσεις και δεν είναι πάντα χαμηλές, εμείς έχουμε καταφέρει λόγω των ποσοτήτων που εμπορευόμαστε, οι τιμές μας για ελληνικά καυσόξυλα να βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Επιδιώκουμε πάντοτε οι ποιότητες των καυσόξυλων που προμηθευόμαστε να διακρίνονται για την πολύ καλή ποιότητά τους, Είμαστε δε ιδιαίτερα προσεκτικοί, προμηθευόμενοι από νόμιμους προμηθευτές, ώστε τα καυσόξυλα αυτά να μην προέρχονται από παράνομη υλοτομία. Η πολυετής εμπειρία μας στην εμπορία καυσόξυλων, μας δίνει τη δυνατότητα της διάκρισης στο θέμα αυτό. Για το σκοπό αυτό, επισκεπτόμαστε οι ίδιοι τους προμηθευτές μας, ώστε να εντοπίσουμε επί τόπου την ποιότητα για την οποία έχουμε δεσμευτεί στους πελάτες μας, χωρίς κανένα συμβιβασμό.

Προμηθεύουμε καυσόξυλα για τζάκια, σόμπες και λέβητες σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε πόλεις όπως Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Δράμα, Κοζάνη και άλλες πόλεις όπως επίσης και στην Κύπρο. Προμηθεύουμε επίσης την Αθήνα, ολόκληρη την Αττική και μεγάλους Δήμους της Αθήνας όπως Περιστέρι, Πετρούπολη, Άνω Λιόσια, Ίλιον, Αιγάλεω, Αχαρναί, Κηφισιά, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Αγία Παρασκευή, Γέρακα, Ζωγράφου, Βύρωνα, Ηλιούπολη, Άγιο Δημήτριο, Αργυρούπολη, Βούλα, Γλυφάδα, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Φάληρο, Πειραιά και αλλού.

Θα μπορέσετε συνεπώς να βρείτε σε μας φθηνά ελληνικά δρυ, έλατο, πεύκο, πουρνάρι, οξιά, κουμαριά, σκίνο, καυσόξυλα για τζάκια και σόμπες. σε εξαιρετικές ποιότητες και τιμές.. Τα καυσόξυλα, τα αποθηκεύουμε για μεγάλο διάστημα σε σκεπασμένους, αεριζόμενους χώρους, για να είναι τελείως στεγνά, κατάλληλα για κάψιμο σε τζάκια και σόμπες και να μη καπνίζουν. Τα στοιβάζουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρινόμαστε στις πυκνότητες στοίβας που αναφέρονται στους κανονισμούς.

Έχουμε τη δυνατότητα να συσκευάσουμε και να μεταφέρουμε τα καυσόξυλα με τα φορτηγά μας, όπου μας ζητήσετε. Αν επιθυμείτε, μπορούμε με μικρή επιβάρυνση να τα στοιβάξουμε στην αποθήκη σας ή σε όποιο προσβάσιμο χώρο μας ζητήσετε. Θεωρούμε ότι η ευελιξία και η εξυπηρέτηση είναι στις δεσμεύσεις μας και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να αθετήσουμε αυτές τις δεσμεύσεις.

Τα τελευταία χρόνια όλο και αυξάνεται το κύρος των ελληνικών καυσόξυλων (με συχνή αναζήτηση: firewood in greece) στη διεθνή αγορά καθώς οι κλιματολογικές ευνοούν την καταλληλότητα τους ως προς καύση σε λέβητες, ξυλόσομπες και τζάκια!