Η Αλβανία, αν και μικρή χώρα, καλύπτεται σε ποσοστό 36% από δάση που έχουν συνολική έκταση περίπου 10700 τετρ. χλμ. Στα δάση της Αλβανίας υπάρχουν όχι μόνο ψηλά δέντρα αλλά και χαμηλά και θάμνοι. Στα ψηλά δέντρα περιλαμβάνονται κωνοφόρα όπως έλατα και πεύκα και πλατύφυλλα όπως οξιές και δρυς. Μέρος των δασών αυτών είναι προορισμένο για προγραμματισμένη υλοτομία για την παραγωγή καυσόξυλων.

Τα καυσόξυλα για τζάκια, σόμπες και λέβητες που παράγονται στην Αλβανία δεν προορίζονται μόνο για τις εσωτερικές της ανάγκες, αλλά μεγάλο μέρος αυτών εξάγεται στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της οικονομίας της. Είναι γεγονός ότι η ποιότητα των καυσόξυλων που προέρχονται από την Αλβανία έχει πολύ μεγάλες διακυμάνσεις, με ανάλογη διακύμανση στις τιμές. Έτσι μπορεί να βρει κάποιος καυσόξυλα σε λογικά φθηνές τιμές αλλά και άλλα σε εντυπωσιακά χαμηλές τιμές, κάτι που ενδεχομένως εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ποιότητά τους.


Φθηνά ξύλα άριστης ποιότητας για τζάκια και σόμπες από την Αλβανία


Αν και επιδιώκουμε να εισάγουμε καυσόξυλα στις χαμηλότερες δυνατές τιμές, είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να είμαστε σίγουροι για την πολύ καλή ποιότητά τους, αλλά και ότι τα καυσόξυλα αυτά δεν προέρχονται από παράνομη υλοτομία. Η πολυετής εμπειρία μας στην εισαγωγή καυσόξυλων από την Αλβανία και από τις γύρω χώρες, μας δίνει τη δυνατότητα της διάκρισης στο θέμα αυτό. Όμως, γι’ αυτό το σκοπό επισκεπτόμαστε τους προμηθευτές με ομάδα ειδικών και εντοπίζουμε επί τόπου τις ποιότητες που μας ενδιαφέρει χωρίς συμβιβασμούς, αλλά και προσπαθώντας να επιτύχουμε τις χαμηλότερες δυνατές τιμές.

Συνεπώς, θα μπορέσετε να προμηθευτείτε από εμάς καυσόξυλα Αλβανίας από πεύκο, έλατο, δρυ, οξιά πουρνάρι και γαύρο για το τζάκι και τη σόμπα σας, σε πολύ καλές ποιότητες. Τα ξύλα που προμηθευόμαστε τα αποθηκεύουμε για αρκετό διάστημα σε στεγασμένους και καλά αεριζόμενους χώρους, ώστε να στεγνώσουν πλήρως και να είναι κατάλληλα για να χρησιμοποιηθούν. Η στοιβασία τους κατά την παράδοση σε σας γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η προβλεπόμενη από τους κανονισμούς πυκνότητα της στοίβας.

Έχουμε τη δυνατότητα να τα συσκευάσουμε και να τα μεταφέρουμε με δικά μας φορτηγά στο χώρο σας, αν μας το ζητήσετε. Θέλοντας να είμαστε ακόμα πιο ευέλικτοι, μπορούμε να αναλάβουμε με μικρό κόστος να τα στοιβάξουμε όπου εσείς μας ζητήσετε.