Ένα επίσης πολύ ωραίο ξύλο για τζάκι είναι η οξιά, που ευδοκιμεί σε μεγάλα υψόμετρα, στη Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα.

Το ξύλο της οξιάς είναι πιο μαλακό από τη δρυ, ανάβει εύκολα και ανεβάζει μεγάλη θερμοκρασία, η φωτιά του όμως δεν κρατάει πολύ. Διατηρείται λίγο περισσότερο από τη φωτιά του πεύκου. Επειδή δεν σκάει θεωρείται πολύ κατάλληλο για ενεργειακές ή απλές ξυλόσομπες. Παράγει επίσης πολύ καλό ξυλοκάρβουνο.


Χρήση των καυσόξυλων οξιάς

Τα ξύλα οξιάς είναι καλό να αναμιγνύονται με άλλα ξύλα, (ελιά, πουρνάρι, δρυς κλπ.) γιατί αναφλέγονται εύκολα και βγάζουν μεγάλη θερμότητα. Γι αυτό τα ξύλα της οξιάς όταν καίγονται ανάβουν τα άλλα ξύλα ακόμη και αν είναι υγρά. Δημιουργούν επίσης πολύ ωραία θράκα και κάρβουνα.


Καυσόξυλα οξιάς- τιμές

Η τιμή των ξύλων οξιάς κυμαίνεται γύρω στα 110 Ευρώ ανά Χωρικό κυβικό μέτρο, όπως και η δρυς. Ακόμη και αν δεν αγοράσετε μεγάλη ποσότητα, είναι απαραίτητο να έχετε μερικά καυσόξυλα οξιάς για να γίνεται πιο εύκολη η καύση των υπόλοιπων ξύλων.

Εμείς διαθέτουμε καυσόξυλα οξιάς εξαιρετικής ποιότητας σε χαμηλές τιμές και έχουμε τη δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς, συσκευασίας και τοποθέτησης στο χώρο σας.