Η δρυς θεωρείται κατά σειρά το δεύτερο καλύτερο είδος ξύλου για τζάκι ή για ξυλολέβητες μετά από το πουρνάρι. (Ακολουθούν το ξύλο ελιάς και οξιάς). Δρυς είναι η γνωστή σε όλους μας βελανιδιά. Το ξύλο δρυός είναι σκληρό, δεν σαπίζει εύκολα και αποτελεί ιδανικό καυσόξυλο. Από ξύλο δρυός παρασκευάζονται επίσης ξυλοκάρβουνα πολύ καλής ποιότητας.

Η ιδιαιτερότητα των καυσόξυλων δρυς είναι ότι αργούν να ανάψουν, όμως αργούν και να καούν, διατηρώντας έτσι τη φωτιά αναμμένη για πολλές ώρες και βγάζοντας μια όμορφη, πλούσια φλόγα. Επίσης, η θερμική τους απόδοση είναι πολύ μεγάλη.


Χρήση των καυσόξυλων δρυός

Για να αξιοποιηθούν σωστά τα ξύλα δρυς, θα πρέπει να τα χρησιμοποιούμε με τον κατάλληλο τρόπο. Επειδή είναι σκληρά ξύλα και το άναμμά τους δεν είναι εύκολο, χρησιμοποιούμε σαν προσάναμμα κάποιο πιο εύφλεκτο ξύλο, όπως για παράδειγμα το πεύκο τοποθετώντας πάνω του τα καυσόξυλα δρυός.

Μπορούμε επίσης να τα χρησιμοποιήσουμε αναμιγμένα με άλλο είδος ξύλου, όπως για παράδειγμα ξύλο ελιάς ή οξιάς. Είτε μόνη της είτε σε ανάμιξη με άλλα καυσόξυλα, η δρυς θα μας δώσει μία εξαιρετική φωτιά που θα κρατήσει για πολλές ώρες και θα μας συντροφέψει με την απαλή φλόγα της. Αφήνει επίσης πολύ ωραία κάρβουνα.


Καυσόξυλα δρυς – τιμές

Η τιμή του ξύλου δρυός κυμαίνεται γύρω στα 110 Ευρώ ανά χωρικό κυβικό μέτρο. Επειδή όμως η καύση τους είναι πολύ αργή και η θερμική τους απόδοση είναι μεγάλη, τα καυσόξυλά της θεωρούνται σχετικά οικονομικά.

Διαθέτουμε καυσόξυλα δρυός άριστης ποιότητας σε πολύ προσιτές τιμές. Η μεταφορά και η συσκευασία τους – εάν θέλετε να είναι συσκευασμένα – είναι δωρεάν.